Ulei esențial de lavanda

ulei esențial de lavanda

Ulei esențial de lavanda

(Ulei esential de lavanda)

Ulei esential de lavanda

Ulei esential de lavanda

Un ulei esențial  de lavanda este un lichid hidrofob concentrat care conține compuși chimici volatili. (se evaporă ușor la temperaturi normale) din plante. Uleiurile esențiale sunt cunoscute și ca uleiuri volatile. Uleiuri eterice, eteroleum sau pur și simplu ca uleiul plantei din care au fost extrase. Cum ar fi uleiul de lavanda. Un ulei esential de lavanda este „esențial” în sensul că conține „esența” parfumului plantei – parfumul caracteristic al plantei. Din care este derivat. Termenul „esențial” folosit aici nu înseamnă indispensabil sau utilizabil de către corpul uman, ca și în cazul termenilor aminoacid. Esențial sau acid gras esențial, care sunt numiți așa deoarece sunt necesari din punct de vedere nutrițional de către un anumit organism viu.

Ulei esențial de lavanda 

(Ulei esential de lavanda) este în general extrase prin distilare, adesea prin utilizarea aburului. Alte procese includ expresia, extracția cu solvent, sfumatura, extracția absolută a uleiului, rășina, încorporarea de ceară și presarea la rece. Sunt folosite în parfumuri, cosmetice, săpunuri, odorizante și alte produse. Pentru aromatizarea alimentelor și băuturii și pentru adăugarea de mirosuri la tămâie și la produsele de curățat de uz casnic. Uleiurile esențiale de lavanda nu trebuie confundate cu parfumul, parfumul etc., deoarece acestea din urmă includ de obicei componente chimice pure, în timp ce uleiurile esențiale sunt derivate din plante.

Uleiurile esențiale sunt adesea folosite pentru aromoterapie, o formă de medicină alternativă în care efectele vindecătoare sunt atribuite compușilor aromatici. Aromaterapia poate fi utilă pentru a induce relaxarea, dar nu există dovezi suficiente că uleiurile esențiale pot trata eficient orice afecțiune. Utilizarea necorespunzătoare a uleiurilor esențiale poate provoca daune, inclusiv reacții alergice, inflamații și iritații ale pielii, iar copiii pot fi deosebit de sensibili la efectele toxice ale utilizării necorespunzătoare.
Uleiurile esențiale pot fi otrăvitoare dacă sunt ingerate sau absorbite prin piele.

În America de Sud, Columbia este principalul producător și exportator de flori, reprezentând 59% din toate florile importate în Statele Unite în 2006. Statele Unite importă 82% din florile sale. Cultivatorii din Statele Unite afirmă că 3 din 4 flori din Statele Unite sunt cultivate în afara SUA, Columbia fiind cel mai mare exportator. Statele Unite au semnat un acord de liber schimb cu Columbia și care a redus prețul florilor columbiene în Statele Unite. Ecuador a devenit, în ultimii ani, principalul producător de trandafiri din America de Sud și este bine cunoscut în întreaga lume pentru trandafirii săi de înaltă calitate, cu capete mari, datorită locației la mare altitudine a fermelor de trandafiri.

Deoarece Mexicul are deja un acord de liber schimb cu aceste națiuni (USMCA), acesta ar putea fi o oportunitate pentru Mexic de a-și deveni principalul exportator de flori în Statele Unite și Canada. În plus, plantațiile ilegale mexicane de opiu, marihuana și coca sunt cultivate pe terenuri care îndeplinesc toate condițiile de mediu pentru cultivarea florilor ornamentale, ceea ce reprezintă o oportunitate valoroasă pentru guvernul mexican de a stimula proiectele productive de cultivare a florilor pentru fermierii mexicani săraci, cărora majoritatea timpul cultivă culturi ilegale ca singura lor alternativă de subzistență.

Acest lucru ar permite Mexicului să abordeze unele dintre principalele cauze ale producției sale ilegale de narcotice și, eventual, să reducă violența rampantă a războiului mexican împotriva drogurilor.  Villa Guerrero (cunoscută astăzi ca Capitala Florii în Mexic).


produse naturale din lavandasapun natural handmade | apa florala de lavanda | produse cosmetice handmade | crema de corp | ulei de corp | cafea cu lavanda | lumanari parfumate cu lavanda | crema hidratanta | crema pentru fata | seturi cadou | sare de baie | saculet cu flori de lavanda | buchete de lavanda
Facebook: LavandaParfumulMov