Ulei de corp

lumanari parfumate cu lavanda

Un ulei de corp uleios este o structură care conține lipide care se găsește în celulele vegetale. Termenul se poate referi la cel puțin două tipuri distincte de structuri în diferite tipuri de plante.
Unele specii de plante vasculare conțin și structuri intracelulare numite corpuri de ulei. Corpurile de ulei de plante vasculare constau în principal din triacilgliceroli. Inconjurați de un strat format din fosfolipide și proteina oleozină. Aceste corpuri uleioase apar în mare parte în semințe, dar apar și în alte părți ale plantelor, inclusiv frunze.

Corpurile de ulei sunt organele care au evoluat pentru a reține trigliceridele în celulele vegetale. Prin urmare, ele reprezintă principalul depozit de energie chimică din semințele oleaginoase. Structura și compoziția corpurilor de ulei din semințe de plante a făcut obiectul cercetărilor. Cel puțin încă din anii 1980, cu mai multe lucrări publicate în anii 80 și 90. Lucrările recente, folosind tehnici actualizate, au oferit un profil molecular detaliat al corpurilor de ulei. Acum se pare că proteinele depășesc numărul ulei de corp lipidelor de pe suprafața corpurilor de ulei și că o proteină în special, numită oleozină, domină. Fracțiile lipidice și proteice ale corpurilor uleioase sunt remarcabile deoarece mențin un monostrat coerent pe o gamă largă de temperatură și hidratare.

Ulei de corp

Utilizarea uleiurilor esențiale în scopuri Fracțiile lipidice, spirituale, igienice și ritualice datează de la civilizațiile antice, inclusiv indienii, chinezii, egiptenii, grecii și romanii care le foloseau în produse cosmetice, parfumuri și medicamente. Uleiurile au fost folosite pentru plăcerea estetică și în industria frumuseții. Erau un obiect de lux și un mijloc de plată. Se credea că uleiurile esențiale au crescut durata de valabilitate a vinului și au îmbunătățit gustul alimentelor.

Uleiurile sunt descrise de Dioscoride, alături de credințele ulei de corp vremii cu privire la proprietățile lor vindecătoare, în De Materia Medica, scrisă în secolul I. Uleiurile esențiale distilate au fost folosite ca medicamente încă din secolul al XI-lea, când Avicenna a izolat uleiurile esențiale folosind distilare cu abur.

ulei esențial de lavanda

ulei esențial de lavanda

În epoca medicinei moderne, denumirea acestui tratament a apărut pentru prima dată tipărită în 1937 într-o carte franceză pe acest subiect: Aromathérapie: Les Huiles Essentielles, Hormones Végétales de René-Maurice Gattefossé [fr], un chimist. O versiune în limba engleză a fost publicată în 1993. În 1910, Gattefossé și-a ars o mână foarte rău și mai târziu a susținut că a tratat-o ​​eficient cu ulei de lavandă.

Un chirurg francez, Jean Valnet

, a fost pionier în utilizările medicinale ale uleiurilor esențiale, pe care le-a folosit ca antiseptice în tratamentul soldaților răniți în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Produsele de aromoterapie și ulei de corp esențial, în special, pot fi reglementate diferit, în funcție de utilizarea intenționată. Un produs care este comercializat cu o utilizare terapeutică este reglementat de Food & Drug Administration (FDA); un produs cu uz cosmetic nu este (cu excepția cazului în care informațiile arată că. „Este nesigur atunci când consumatorii îl folosesc conform instrucțiunilor de pe etichetă. Sau în mod obișnuit sau așteptat, sau dacă nu este etichetat corespunzător”.) Comisia Federală pentru Comerț (FTC) reglementează orice reclamație publicitară pentru aromoterapie.

Nu există standarde pentru determinarea calității uleiurilor esențiale; în timp ce termenul „grad terapeutic” este în uz, nu are un sens normativ.

Analiza folosind cromatografia gazoasă și spectrometria de masa. Ulei de corp a fost utilizată pentru a identifica compușii bioactivi din uleiurile esențiale. Aceste tehnici sunt capabile să măsoare nivelurile componentelor la câteva părți pe miliard. Acest lucru nu face posibil să se determine dacă fiecare componentă este naturală. Sau dacă un ulei sărac a fost „îmbunătățit” prin adăugarea de substanțe aromachimice sintetice. Dar acestea din urmă sunt adesea semnalate de impuritățile minore prezente. De exemplu, linalolul produs în plante va fi însoțit de ulei de corp  o cantitate mică de hidro-linalool, în timp ce linalolul sintetic are urme de dihidro-linalool.


produse naturale din lavanda | ulei esențial de lavanda | sapun natural handmade | apa florala de lavanda | produse cosmetice handmade | crema de corp | ulei de corp | cafea cu lavanda | lumanari parfumate cu lavanda | crema hidratanta | crema pentru fata | seturi cadou | sare de baie | saculet cu flori de lavanda | buchete de lavanda
Facebook: LavandaParfumulMov