Sare de baie

lumanari parfumate cu lavanda

Sapun natural handmade Sare de baie, sarurile de baie, sunt minerale solubile in apa, pulverizate, care sunt adaugate in apa pentru a fi folosite pentru scaldat. Se spune ca acestia imbunatatesc curatarea, imbunatatesc placerea de a face baie si servesc ca vehicul pentru agentii cosmetici. Au fost dezvoltate saruri de baie care imita proprietatile bailor minerale naturale sau ale izvoarelor termale. Unele saruri de baie contin glicerina, astfel incat produsul va actiona ca emolient, umectant sau lubrifiant. Parfumurile si culorile sunt adesea adaugate la sarurile de baie; parfumurile sunt folosite pentru a spori placerea utilizatorilor de experienta de scaldat.

sare de baie

sare de baie

Substantele adesea etichetate ca saruri de baie includ sulfat de magneziu (saruri Epsom), clorura de sodiu (sare de masa), bicarbonat de sodiu (bicarbonat de sodiu), hexametafosfat de sodiu (Calgon, metafosfat de sodiu amorf/sticulos), sesquicarbonat de sodiu, borax si citrat de sodiu. Glicerina, sau glicerina lichida, este un alt ingredient comun in sarurile de baie. in functie de proprietatile lor, aditivii pot fi clasificati ca emolienti, umectanti sau lubrifianti atunci cand sunt utilizati in produsele de saruri de baie.

Parfumurile si culorile sunt adesea adaugate la sarurile de baie; de fapt, un scop al sarurilor este ca vehicul sau diluant pentru extinderea parfumurilor care altfel sunt prea puternice pentru utilizare convenabila. Alti aditivi obisnuiti ai sarurilor de baie sunt uleiurile (aglomerarea sarurilor, sare de baie pentru a forma granule amorfe, produsul fiind denumit „perle de baie” sau „perle de ulei de baie”), agenti de spumare si agenti efervescenti. Sarurile de baie pot fi ambalate pentru vanzare in cutii sau pungi. Aspectul lor este adesea considerat atractiv sau atragator si pot fi vanduti in recipiente transparente, evidentiind, de exemplu, aspectul ca un ac al cristalelor de sesquicarbonat de sodiu.

Unele saruri de baie (sare de baie), cum ar fi fosfatii, au o actiune de detergent care inmoaie pielea caloasa si ajuta la exfoliere (curatarea celulelor moarte ale pielii). O oarecare confuzie poate aparea pentru scaldatori dupa prima experienta intr-o baie cu apa moale. Sapunul nu face spuma bine cu apa dura si poate lasa o senzatie lipicioasa. Apa moale face spuma mai bine decat apa dura, dar se simte alunecoasa pentru mai mult timp in timpul clatirii sapunului, chiar daca sapunul se desprinde mai repede, deoarece sapunul ramane solubil.

Concentratiile mari de saruri cresc densitatea apei si maresc flotabilitatea, ceea ce face corpul sa se simta mai usor in baie. Concentratii foarte mari de sare de baie in apa sunt utilizate in multe terapii cu rezervoare de izolare. Rezervoarele de izolare sunt bai speciale cu carcase care blocheaza toata lumina. Cercetatorii au studiat, de asemenea, utilizarea lor in tratarea artritei.

Sare de baie

Lavanda este cultivată în mod obișnuit ca plantă ornamentală. Este populara pentru florile sale colorate, parfumul și capacitatea sa de a supraviețui cu un consum redus de apă. Nu crește bine în sol umed continuu și poate beneficia de un drenaj sporit oferit de mulci anorganici, cum ar fi pietrișul. Se descurcă cel mai bine în climatele mediteraneene similare cu habitatul său nativ, caracterizate prin ierni umede și veri uscate. Este destul de tolerant la temperaturi scăzute și este în general considerat rezistent. Tolerează solurile acide, dar preferă solurile neutre până la alcaline și, în unele condiții, poate fi de scurtă durată.
Florile și frunzele sunt folosite ca medicament pe bază de plante, fie sub formă de ulei de lavandă, fie ca ceai de plante, pentru a atenua simptome precum anxietatea și dificultăți de adormire.


produse naturale din lavanda | ulei esențial de lavanda | sapun natural handmade | apa florala de lavanda | produse cosmetice handmade | crema de corp | ulei de corp | cafea cu lavanda | lumanari parfumate cu lavanda | crema hidratanta | crema pentru fata | seturi cadousaculet cu flori de lavanda | buchete de lavanda
Facebook: LavandaParfumulMov

Navigare rapida