Saculet cu flori de lavanda

saculet cu flori de lavanda

Un saculet cu flori de lavanda este o punga mica de panza parfumata umpluta cu ierburi, potpourri sau ingrediente aromate din lavanda. Un plic, o punga sau un pachet mic poros care contine un material destinat sa interactioneze cu atmosfera sa.

Saculet cu flori de lavanda poate fi definit ca o punga moale mica care contine articole parfumate sau cu miros dulce, denumite si punga de ascensiune, punga de parfum, punga de dulce, punga de pliculete, pliculet de senteurs, pliculet condimentat, pliculet de potpourri, pliculet parfumat, perna de parfum, perna mirositoare, perna parfumata, punga parfumata, pomanda si „perna de vis”.

In uz general, un plic este un pachet mic care contine material pentru o singura utilizare.
In timpul perioadei statelor razboinice chinezesti, un pliculet parfumat era un ornament purtat pe corp si folosit pentru a absorbi transpiratia, a respinge insectele si a alunga relele. In dinastia Han, atat baietii, cat si fetele purtau pliculete, iar în dinastia Tang si dinastia Song pungile parfumate au devenit treptat preferate doar de femei. Un plic parfumat a devenit un semn de dragoste în timpul dinastiei Qing.

In Europa medievala, plicul era cunoscut drept „punga-ciuma”. Acestea erau în general purtate în jurul gatului sau atarnate din talie. Se credea ca acestea ofera protectie împotriva parazitilor si miasmelor. Aceste „pliculete” contineau pulberi dulci, calamus aromat, benzoin, storax, galingale, cuisoare si alte parfumuri dintr-o gradina de plante sau flori.

saculet cu flori de lavanda

Regina Isabella a Spaniei a folosit plicuri parfumate constand din petale de trandafiri, garoafe uscate si lavanda, radacina de iris si calamus si alte ingrediente precum semintele de coriandru pudrate. In secolul al XIX-lea, un pliculet umplut cu hamei era numit „Pulvinar Humuli” si folosit de George al III-lea al Marii Britanii si de Printul Albert de Saxa-Coburg pentru a ajuta la inducerea somnului.
In vremurile moderne, un saculet cu flori de lavanda, punga mica de panza umpluta cu potpourri poate fi asezata printre haine dintr-o comoda.

Pliculetele parfumate (saculet cu flori de lavanda) contin substante mirositoare pentru a fi puse printre batiste pentru a le parfuma. Ele sunt, de asemenea, folosite pentru a face lenjerie de corp si haine exterioare cu miros dulce, precum si asezate printre lenjerii de pat. Pliculetele parfumate sunt agatate si în dulapuri. De asemenea, sunt puse în serviete si bagaje. Unele sunt folosite în pachete stationare, iar altele sunt puse sub perne pentru a ajuta cineva sa doarma. Pliculetele parfumate sunt „pungi dulci” (un nume vechi pentru o geanta mica de panza de pliculete) si sunt puse în automobile, uscatoare de rufe, dulapuri de haine, în interiorul sau despre animalele de plus ale copiilor. Saculet cu flori de lavanda pe spatarul scaunelor si pe clante. Pliculetele cu ierburi precum hameiul si lavanda actioneaza ca un sedativ. Acest tip de pliculete sunt adesea puse în dulapuri si sertare pentru comode pentru parfumurile lor. Cuvantul saculet cu flori de lavanda a fost, de asemenea, folosit pentru a însemna o punga mica din orice material, de exemplu, hartie, folie sau plastic, folosita pentru a împacheta doze de medicamente, de exemplu, praf de dormit.

Unele tipuri de „perne de vis” de plicuri parfumate (adica „perne de hamei”) sunt facute cu ingrediente care induc somnul, cum ar fi hamei, musetel, valeriana, calota si lavanda, care ajuta la promovarea somnului. Aceste plicuri parfumate de ierburi aromatice sunt denumite si „perne cu ierburi” sau „perne de somn” si sunt concepute pentru a depasi insomnia.

Saculet cu flori de lavanda

Anumite ierburi folosite în acest tip de „perne de somn”, precum hameiul, au un efect soporific si usor narcotic. Aceste plicuri umplute cu ierburi sunt chiar numite „perne de vis”. Exista formule care folosesc seminte de rozmarin pentru a umple pliculetele si acestea trebuie agatate într-un dormitor pentru a promova somnul. Metoda traditionala de a trata insomnia cu pliculete de hamei sau levantica umplute cu ierburi este sa le asezi în, sub sau langa perna de dormit. Conceptul de saculet cu flori de lavanda, plic „perna de vis” sau „perna de somn” a fost folosit de zeci de ani pentru a ajuta la depasirea insomniei. Aceste „perne de somn” au un efect terapeutic, iar hameiul ca ingredient pentru acest tip de pliculete este considerat cel mai bun la inducerea somnului. Un tip de reteta de pliculete de „perna de somn” a autoarei de plante si flori Penny Black necesita violete (produse naturale din lavanda) , petale de trandafir, rozmarin, boabe de tonka, boabe de vanilie si o picatura de ulei de lamaie.


produse naturale din lavanda | ulei esențial de lavanda | sapun natural handmade | apa florala de lavanda | produse cosmetice handmade | crema de corp | ulei de corp | cafea cu lavanda | lumanari parfumate cu lavanda | crema hidratanta | crema pentru fata | seturi cadou | sare de baiebuchete de lavanda
Facebook: LavandaParfumulMov