Produse cosmetice handmade

produse naturale din lavanda - ulei esențial de lavanda

Produse cosmetice handmade sunt amestecuri constituite de compuși chimici derivați fie din surse naturale, fie din cele create sintetic. Cosmeticele au diverse scopuri. Cele concepute pentru îngrijirea personală și îngrijirea pielii pot fi folosite pentru curățarea sau protejarea corpului sau a pielii. Cosmeticele concepute pentru a-și îmbunătăți aspectul (machiajul). Pot fi folosite pentru a ascunde petele. Pentru a îmbunătăți trăsăturile naturale (cum ar fi sprâncenele și genele). Pentru a adăuga culoare feței unei persoane și pot fi folosite pentru a schimba complet aspectul feței.  Astfel încât să semene cu un persoană, creatură sau obiect diferit.

produse cosmetice handmade

produse cosmetice handmade

Produse cosmetice handmade

concepute pentru îngrijirea pielii pot fi folosite pentru a curăța, exfolia și proteja pielea, precum și pentru a o completa, prin utilizarea demachiante, toner, seruri, creme hidratante și balsamuri. Cosmeticele concepute pentru îngrijirea personală mai generală, cum ar fi șamponul și gelul pentru corp, pot fi folosite pentru curățarea corpului.
Cosmeticele concepute pentru a-și îmbunătăți aspectul (machiajul) pot fi folosite pentru a ascunde petele, pentru a îmbunătăți trăsăturile naturale (cum ar fi sprâncenele și genele), pentru a adăuga culoare feței unei persoane și — în cazul formelor mai extreme de machiaj utilizate pentru spectacole, Prezentări de modă și oameni în costum — pot fi folosite pentru a schimba complet aspectul feței, astfel încât să semene cu o altă persoană, creatură sau obiect. Tehnicile de schimbare a aspectului includ conturarea, care urmărește să dea formă unei zone a feței.
Produse cosmetice handmade pot fi, de asemenea, concepute pentru a adăuga parfum corpului.

Cosmeticele pot fi, de asemenea, concepute pentru a adăuga parfum corpului.

În Franța, până în a doua jumătate a secolului al XV-lea, fabricarea profesională semi-industrializată a săpunului a fost concentrată în câteva centre din Provence — Toulon, Hyères și Marsilia — care aprovizionau restul Franței. În Marsilia, până în 1525, producția era concentrată în cel puțin două fabrici, iar producția de săpun de la Marsilia tindea să eclipseze celelalte centre provensale. Fabricația engleză avea tendința să se concentreze la Londra.

Săpunurile mai fine au fost produse ulterior în Europa începând cu secolul al XVI-lea, folosind uleiuri vegetale (cum ar fi uleiul de măsline) spre deosebire de grăsimile animale. Multe dintre aceste săpunuri sunt încă produse, atât industrial, cât și de artizani la scară mică. Săpunul de Castilia este un exemplu popular de săpunuri numai vegetale derivate din cel mai vechi „săpun alb” al Italiei. În 1634 Carol I a acordat nou-înființatei Societăți a Producătorilor de Săpun un monopol în producția de săpun, care a produs certificate de la „patru contese și cinci vicontese și diverse alte doamne și domnișoare de mare credință și calitate, în afară de spălătorii obișnuiți și altele”, depunând mărturie că „ Noul Săpun Alb se spală mai alb și mai dulce decât Vechiul Săpun”.

Săpunurile fabricate industrial au devenit disponibile la sfârșitul secolului al XVIII-lea, deoarece campaniile publicitare din Europa și America au promovat conștientizarea populară a relației dintre curățenie și sănătate. În timpurile moderne, utilizarea săpunului a devenit obișnuită în țările industrializate, datorită unei mai bune înțelegeri a rolului igienei în reducerea dimensiunii populației de microorganisme patogene.

Până la Revoluția Industrială, fabricarea săpunului se desfășura la scară mică, iar produsul era dur. În 1780, James Keir a înființat o fabrică chimică la Tipton, pentru fabricarea de alcali din sulfații de potasiu și sodă, la care a adăugat apoi o fabrică de săpun. Metoda de extracție a continuat după o descoperire a lui Keir. În 1790, Nicolas Leblanc a descoperit cum să facă alcalii din sare comună. Andrew Pears a început să producă un săpun transparent de înaltă calitate în 1807 la Londra. Ginerele său, Thomas J. Barratt, a deschis o fabrică în Isleworth în 1862.


produse naturale din lavanda | ulei esențial de lavanda | sapun natural handmade | apa florala de lavandacrema de corp | ulei de corp | cafea cu lavanda | lumanari parfumate cu lavanda | crema hidratanta | crema pentru fata | seturi cadou | sare de baie | saculet cu flori de lavanda | buchete de lavanda
Facebook: LavandaParfumulMov