Sirop natural de lavandă, 200 ml

Ingrediente: flori proaspete de lavandă, zeamă de lămâie, apă, zahăr

Proprietăți și mod de utilizare:

Siropul de lavandă este un sirop fin, cu un miros puternic și un gust subtil,  ce adaugă un ton luxuriant oricărui preparat. Poate fi folosit la prepararea prăjiturilor fine, cafea, ceai, înghețată și cocktailuri și chiar la prepararea sosurilor sau a dressing-urilor de salată. Lavanda ne poate surprinde și prin gustul inconfundabil, nu numai prin miros. Un mix între amar și dulce, un gust intens dar plăcut, bun și sănătos.

Este recomandat pentru cefalee, afecțiuni cardiace cu substrat nervos, boli de rinichi și ficat, tulburări digestive, balonări abdominale, reumatism, anxietate, afecțiuni ale căilor respiratorii, tuse, tuse convulsivă și laringită.

Miere de albine cu lavandă, 106 ml

Proprietăți și mod de utilizare:

Mierea cu lavandă îmbină armonios savoarea si bine-cunoscutele beneficii ale mierii de albine cu aroma fină si proprietățile unice ale florilor de lavandă.
 
Mierea cu lavandă are efect antiseptic, antifungic, antiviral și calmant asupra organismului, dar și proprietăți antioxidante și antispasmodice.
 
Poate fi folosită ca topping, în prăjiturile preferate sau ca îndulcitor natural al ceaiului sau cafelei.

Tinctură de lavandă, 10 ml

Ingrediente: flori de lavandă uscată macerate în alcool etilic de origine agricolă de 96°

Proprietăți și mod de utilizare:

Tinctura de lavandă aplicată sub forma de comprese, cu masaj ușor pe piept, precum și inhalațiile cu aburi de infuzie dau rezultate bune in afecțiunile acute ale plămânilor (pneumonie, pleurezie, congestia pulmonară, angina și gripa). Inhalațiile se fac cu 20 de picături cu tinctură adăugate în ceai de muguri de plop, de mușețel sau de muguri de pin. De asemenea, se poate consuma și intern, câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adău­gate într-o cană de ceai de tei.

Tinctura de lavandă este eficientă și în cazul tenurilor uscate și sensibile. Se fac tamponări cu vată sau dischete demachiante, dimi­neața și seara, cu tinctura de lavandă în glicerină.

Pentru căderea părului și în caz de mătreață se fricționeaza pielea capului cu tinctură de lavandă combinată cu tinctură de cimbru și rozmarin.

Tinctura de lavandă se poate folosi pe zone dureroase în caz de contuzii, luxații, umflături, vânătăi, lovituri la tendoane, gută, nevralgii sau reumatism, sub formă de comprese. De asemenea, arsurile sau usturimile vor fi ușor tratate cu tinctura de lavandă, la fel precum juliturile, rănile deschise sau furunculele. Administrarea se face în funcție de gravitatea afecțiunii de care suferiți. Se pot administra până la 10 picături sau chiar 3 lingurițe de tinctură de lavandă pe zi, vreme de 30 de zile.

Tinctura de lavandă se utilizează ca adjuvant în caz de afecțiuni ale aparatului digestiv (gastrite, ulcer gastric, colici, meteorism, flatulență, balonări și stări spastice ale aparatului digestiv, diaree). Se administrează câte 30 picături, de 3 ori pe zi, adă­u­­gate într-o cană de ceai de galbenele.

Tinctura de lavandă se utilizează ca adjuvant în caz de anemie (lipsa poftei de mâncare): se administrează câte 30 picături, de 3 ori pe zi, adă­u­­gate într-o cană de ceai de pelin sau cicoare, după masă.

Tinctura de lavandă se recomandă și în afecțiunile aparatului uro-genital (cistite, pielite, metroragii). Se administrează câte 30 picături, de 3 ori pe zi, adă­u­­gate într-o cană de ceai de gălbenele.

Tinctura de lavandă combate insomnia, stresul, depresia și durerile de cap, fiind recomandată în bolile sistemului nervos central. Se administrează câte 30 picături, de 3 ori pe zi, adă­u­­gate într-o cană de ceai de tei. De asemenea, se recomandă și băile relaxante prin adăugarea în cada cu apă călduță a 20 de picături de ulei volatil sau o linguriță de tinctură de lavandă.

Tinctura de lavandă este eficientă în cazul parazitozelor intestinale, ca vermifug. Se folosesc 30 de picături din tinctură, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de crusin.

În cazul afecțiunilor cardio-vasculare (hipertensiune, nevroză cardiacă), tinctura de lavandă este foarte eficientă. Se folosește tinctura de lavandă, câte 30 pi­cături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de ginkgo bilo­ba sau saschiu.

Ulei aromatizat (oleolit) de lavandă, 10 ml

Ingrediente: macerat de flori de lavandă în ulei de măsline extravirgin

Proprietăți și mod de utilizare:

Uleiul aromatizat de lavandă merge perfect în deserturi preparate termic, cărora vrem să le împrumutăm o ușoară notă de floare. Până acum, recunosc că nu l-am folosit decât așa, în prăjituri la cuptor, cărora le-am adăugat puțină lavandă măcinată, dar voi sunteți liberi să experimentați și să-mi spuneți și mie ce v-a ieșit.

Ciocolată cu lavandă, 100 g

Ingrediente: ciocolată, flori de lavandă

Ciocolata artizanală cu lavandă este diferită față de orice ați încercat până acum. Aroma de lavandă se descoperă abia la final, după ce gustul ciocolatei şi-a făcut “datoria”. Combinaţia de gusturi este uşor excentrică, un amestec de vintage (lavanda, care ne aminteşte de parfumurile bunicii) şi modern, ciocolata fiind veşnic „la modă”.

Zahăr cu flori de lavandă, 200 g

Ingrediente: zahăr, flori de lavandă

Zahărul cu flori de lavandă poate fi folosit la ceai, cafea și prăjituri pentru a da o savoare aparte acestora.

Zahăr cubic cu flori de lavandă, 130 g

Ingrediente: zahăr, flori de lavandă

Zahărul cubic cu flori de lavandă poate fi folosit la ceai și cafea pentru a da o savoare aparte acestora.

Cafea cu lavandă, 100 g

Ingrediente: Cafea măcinată, flori de lavandă

Cafea măcinată pentru espressor sau ibric, într-o combinație unică cu lavandă, exact cât să-i dea o savoare aparte. Diminețile nu vor mai fi niciodată la fel!

Înghețată artizanală cu lavandă, 300 g

Ingrediente: lapte, ouă, zahăr, frișcă, colorant alimentar, flori de lavandă

Înghețata artizanală cu lavandă este o înghețată cremoasă, desăvârșită cu aroma florilor de lavandă. O puteți savura ca atare sau, dacă doriți un gust mai intens de lavandă, o puteți asezona cu un topping din sirop de lavandă. Totul ține de preferințele fiecăruia.

Fursecuri cu lavandă, 100 g

Ingrediente: ouă, zahăr, făină, unt, praf de copt, flori de lavandă

Sunt aurii, fragede, drăguţe foc şi teribil de aromate pentru că au în compoziţie flori de lavandă. Aceste  fursecuri cu lavandă merg de minune lângă un pahar cu lapte sau lângă o ceaşcă de ceai.

Suc de lavandă (Lavandată), 500 ml

Ingrediente: zeamă de lămâie, apă, zahăr, flori de lavandă

Sucul de lavandă este aromat, ușor acidulat și extraordinar de răcoritor. Se prepară simplu, la fel ca socata. Din acest motiv l-am și numit lavandată.

Dulceață de căpșune cu lavandă, 300 ml

Ingrediente: căpșune de grădină, zahăr, flori de lavandă

Dulceața de căpșune cu lavandă îmbină savoarea căpșunelor, proaspăt culese din grădină, cu aroma fină a florilor de lavandă.

Ceai de lavandă , 15 g

Ingrediente: flori uscate de lavandă

Ceaiul de lavandă contribuie la reducerea tensiunilor psihice. Este considerat calmant natural ce protejează organismul împotriva stresului, armonizează starea psiho-emoțională, elimină tensiunile psihice care provoacă insomnii și oferă o stare de liniște.