Lumanari parfumate cu lavanda

lumanari parfumate cu lavanda

Lumânare (Lumanari parfumate cu lavanda) este un fitil aprins încorporat în ceară sau în altă substanță solidă inflamabilă, cum ar fi seu, care oferă lumină și, în unele cazuri, un parfum. O lumânare poate oferi, de asemenea, căldură sau o metodă de păstrare a timpului.

Persoana care face lumânări este cunoscută în mod tradițional ca chandler. Au fost inventate diverse dispozitive pentru a ține lumânări, de la simple sfeșnice de masă, cunoscute și sub denumirea de suporturi pentru lumânări, până la candelabre și candelabre elaborate.

Pentru ca o lumanare parfumata cu lavanda

sa arda se folosește o sursă de căldură (de obicei o flacără deschisă de la un chibrit sau o brichetă) pentru a aprinde fitilul lumânării. Care se topește și vaporizează o cantitate mică de combustibil (ceara). Odată vaporizat, combustibilul se combină cu oxigenul din atmosferă pentru a se aprinde și a forma o flacără constantă. Această flacără oferă suficientă căldură pentru a menține lumânarea aprinsă printr-un lanț de evenimente auto-susținut: căldura flăcării topește partea superioară a masei de combustibil solid; combustibilul lichefiat se deplasează apoi în sus prin fitil prin acțiune capilară; combustibilul lichefiat se vaporizează în cele din urmă pentru a arde în flacăra lumânării.

lumanari parfumate cu lavanda

lumanari parfumate cu lavanda

Pe măsură ce combustibilul (ceara) este topit și ars, lumânarea devine mai scurtă. Porțiuni din fitil care nu emit combustibil vaporizat sunt consumate în flacără. Incinerarea fitilului limitează lungimea porțiunii expuse a fitilului, menținând astfel o temperatură de ardere constantă și o rată a consumului de combustibil. Unele fitiluri necesită tăierea regulată cu foarfece (sau cu un aparat de tuns fitil specializat), de obicei până la aproximativ un sfert de inch (~0,7 cm), pentru a promova arderea mai lentă și constantă și, de asemenea, pentru a preveni fumatul.

În secolul XX au fost produse în acest scop foarfece speciale de lumânare numite „snuffers” și au fost adesea combinate cu un stingător. În lumânările moderne, fitilul este construit astfel încât să se curbe pe măsură ce arde. Acest lucru asigură că capătul fitilului primește oxigen și apoi este consumat de foc – un fitil cu auto-tuns.

Lumanari parfumate cu lavanda

Înainte de inventarea iluminatului electric, lumânările și lămpile cu ulei erau utilizate în mod obișnuit pentru iluminare. În zonele fără electricitate, acestea sunt încă folosite în mod obișnuit. Până în secolul al XX-lea, lumânările erau mai frecvente în nordul Europei. Sudul Europei și în Marea Mediterană au predominat lămpile cu ulei.

Lumea dezvoltată de astăzi, lumânările sunt folosite în principal pentru valoarea lor estetică și pentru mirosul lor. Special pentru a crea o ambianță moale, caldă sau romantică, pentru iluminarea de urgența. In timpul căderilor de curent electric și în scopuri religioase sau rituale.

Dar in secolul 21, a existat o creștere uriașă a vânzărilor de lumânări parfumate în ultimii ani. Pandemia de Covid-19 și asigurarea blocajelor au dus la o creștere dramatică a vânzărilor. De lumânări parfumate, difuzoare și spray-uri de cameră.

Uleiurile esențiale sunt adesea folosite pentru aromoterapie, o formă de medicină alternativă în care efectele vindecătoare sunt atribuite compușilor aromatici. Aromaterapia poate fi utilă pentru a induce relaxarea, dar nu există dovezi suficiente că uleiurile esențiale pot trata eficient orice afecțiune. Utilizarea necorespunzătoare a uleiurilor esențiale poate provoca daune, inclusiv reacții alergice, inflamații și iritații ale pielii, iar copiii pot fi deosebit de sensibili la efectele toxice ale utilizării necorespunzătoare. Uleiurile esențiale pot fi otrăvitoare dacă sunt ingerate sau absorbite prin piele.


produse naturale din lavanda | ulei esențial de lavanda | sapun natural handmade | apa florala de lavanda | produse cosmetice handmade | crema de corp | ulei de corp | cafea cu lavanda | lumanari parfumate cu lavanda | crema hidratanta | crema pentru fata | seturi cadou | sare de baie | saculet cu flori de lavanda | buchete de lavanda
Facebook: LavandaParfumulMov