Se întâmpla într-o zi frumoasă de vară… O pată de culoare mov se așternu în fața mea. M-am îndrăgostit pe loc și mi-am propus ca în viitor să am propriile mele plante de lavandă. Au trecut aproape 11 ani până când, cu mare încredere și bucurie, am plantat în grădina părinților 500 de butași de lavandă.

Lavanda – planta cu parfum diafan, blând, de o rară finețe, ce transmite o stare plăcută de reverie, liniște, seninătate și bucuria de a trăi. Nu este ușor să o cultivi, dar rezultatul îți umple sufletul de bucurie și îți dă o energie pozitivă.

Minunăția aceasta de floare mi-a adus bucurie în suflet și în priviri încă din primul an. Toată vara am îngrijt-o și am iubit-o zi de zi. Floarea aceasta a fost pentru mine stropul de fericire și bucurie. În fiecare dimineață ne întâlneam cu un „Bună dimineața, frumusețe!”. Eu, cu cana de cafea în mână, mă plimbam printre rândurile înflorite, iar ea mă încânta cu culoarea și parfumul ei. Zi de zi culegeam cu o foarfecă, fir cu fir, tijele de lavandă înflorite și le puneam în buchetul magic. Ne-am bucurat una de cealaltă zi de zi – eu cu cafeaua și cu foarfeca în mână, ea așteptând venirea mea.

Vremea începea să se răcească. Iubirea mea de-o vară se schimba zi de zi… Am înțeles că trebuie să ne pregătim de iarnă. Cu foarfeca am început să curăț crenguțele lavandei. Greu a fost pentru mine. Eu, care toată vara am încercat să nu rănesc plăntuța, a trebuit să o forțez să intre în “hibernare”.

În primăvară, când vremea s-a încălzit, plăntuțele firave și delicate au înverzit din nou, iar la începutul verii au înflorit, așa cum o fac în fiecare an.

Între timp cultura s-a mărit și diversificat, având mai multe soiuri de lavandă mov și galbenă care stau la baza tuturor produselor realizate cu pasiune în atelierul Parfumul Mov.

Povestea continua…

Cu drag, Cristina!