Crema hidratanta

crema hidratanta

Crema hidratanta sau emolient este un preparat cosmetic utilizat pentru protejarea, hidratarea și lubrifierea pielii. Aceste funcții sunt în mod normal îndeplinite de sebumul produs de pielea sănătoasă. Cuvântul „emolient” este derivat din verbul latin mollire, a înmuia. Crema hidratanta.

În corpul uman, apa se evaporă în mod constant din straturile mai profunde ale pielii. Printr-un efect cunoscut sub numele de pierdere transepidermică de apă (TEWL). Prin reglarea conținutului său de apă, pielea umană menține în mod natural o suprafață uscată. Crema hidratanta ușor de îndepărtat, ca o barieră împotriva agenților patogeni, murdăriei sau daunelor, protejându-se în același timp împotriva uscării și a deveni fragilă și rigidă. Capacitatea de a reține umiditatea depinde de stratul dublu lipidic dintre corneocite.

Crema hidratanta

Crema hidratanta

Crema hidratanta

modifică rata de pierdere a apei, ingredientele active ale cremelor hidratante se încadrează în una din două categorii: ocluzive și umectanți.

Ocluzivele formează o acoperire pe suprafața pielii, împiedicând umiditatea să scape. Cu cât formula este mai ocluzivă, cu atât efectul este mai mare. Unguentele sunt mai ocluzive decât cremele apoase, care sunt mai ocluzive decât loțiunea. Pierderea de apă prin piele este în mod normal de aproximativ 4–8 g / (m²⋅h). Un strat de vaselină aplicat pe pielea normală poate reduce această pierdere cu 50-75% timp de câteva ore. Uleiurile produse în mod natural de corpul uman hidratează prin același mecanism.

Umectanții absorb apa.

Ele pot absorbi această apă din aer și pot hidrata pielea atunci când umiditatea este mai mare de 70%, dar mai frecvent atrag apă din derm în epidermă, făcând pielea uscată. Un studiu publicat în Skin Research and Technology în 2001 nu a găsit nicio legătură între umectanți și efectul de hidratare. Când sunt utilizate în aplicații practice, sunt aproape întotdeauna combinate cu ocluzive.

Crema hidratanta contine adesea apa, care actioneaza ca un agent temporar de hidratare si ca o modalitate de absorbtie a unor componente si de evaporare a cremei hidratante.

Cremele hidratante

sunt utilizate pentru tratamentul anumitor boli ale pielii, cum ar fi psoriazisul, ihtioza vulgară, xeroza și pruritul în dermatita atopică. Mai des, ele sunt baze sau vehicule pentru medicamente topice, cum ar fi în unguentul lui Whitfield. Ele sunt adesea combinate cu umectanți, cum ar fi acidul salicilic și ureea.

Cremele hidratante sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă în creme de protecție solară. Antiperspirante, produse de curățare a pielii, creme de ras, aftershave și tonice pentru păr.
Este folosita în șervețele de unică folosință pentru a preveni pielea uscată și dermatita șervețelului.

O revizuire Cochrane a remarcat că cremele hidratante prezintă unele efecte benefice în eczeme. Aceeași revizuire nu a găsit dovezi că o cremă hidratantă este mai bună decât alta.

Unele plante ornamentale sunt plante de frunziș cultivate în principal sau în întregime pentru frunzișul lor arătos; acest lucru este valabil mai ales pentru plantele de apartament. Frunzișul lor poate fi de foioase, devenind portocaliu strălucitor, roșu și galben înainte de a cădea în toamnă, sau veșnic verde, caz în care rămâne verde pe tot parcursul anului. Unele frunze ornamentale au un aspect izbitor creat de frunze dantelate sau ace lungi, în timp ce altele ornamentale sunt cultivate pentru frunze colorate distinct, cum ar fi acoperirea solului gri-argintiu și ierburi roșii strălucitoare, printre multe altele.

Alte plante ornamentale sunt cultivate pentru înflorirea lor. Plantele ornamentale înflorite sunt un aspect cheie al majorității grădinilor, mulți grădinari de flori preferând să planteze o varietate de flori, astfel încât grădina să fie înflorită continuu prin primăvară și vară. În funcție de tipurile de plante cultivate, florile pot fi subtile și delicate, sau mari și arătatoare, unele plante ornamentale producând arome distinctive.


produse naturale din lavanda | ulei esențial de lavanda | sapun natural handmade | apa florala de lavanda | produse cosmetice handmade | crema de corp | ulei de corp | cafea cu lavanda | lumanari parfumate cu lavandacrema pentru fata | seturi cadou | sare de baie | saculet cu flori de lavanda | buchete de lavanda
Facebook: LavandaParfumulMov