Cafea cu lavanda

produse naturale din lavanda - ulei esențial de lavanda

Coffea (cafea cu lavanda) este un gen de plante cu flori din familia Rubiaceae. Speciile Coffea sunt arbuști sau copaci mici originari din Africa tropicală și de sud și Asia tropicală. Semințele unor specii, numite boabe de cafea, sunt folosite pentru a aroma diferite băuturi și produse. Fructele, ca și semințele, conțin o cantitate mare de cofeină și au un gust dulce distinct. Sunt adesea supuse suc. Planta se clasează ca una dintre cele mai valoroase și mai comercializate culturi de mărfuri din lume și este un produs important. De export al mai multor țări, inclusiv cele din America Centrală și de Sud, Caraibe și Africa.

Există peste 120 de specii de Coffea, care este cultivată din semințe. Cele mai populare două sunt Coffea arabica (cunoscută în mod obișnuit ca „Arabica”). Care reprezintă 60–80% din producția mondială de cafea, și Coffea canephora (cunoscută sub numele de „Robusta”), care reprezintă aproximativ 20–40%. Cafeaua arabica este preferată pentru gustul său mai dulce, în timp ce C. canephora are un conținut mai mare de cofeină. C. arabica își are originile în zonele înalte din Etiopia și în Podișul Boma din Sudan și a fost rezultatul unui hibrid între C. canephora și C. eugenioides.

ulei de corp - cafea cu lavanda

cafea cu lavanda

Copacii produc fructe roșii (cafea cu lavanda)

sau violete comestibile care sunt descrise fie ca fructe de pădure epigine, fie ca drupe indehiscente. Cafea cu lavanda. Fructul este adesea denumit „cireș de cafea” și conține două semințe, numite „boabe de cafea.” În ciuda acestor termeni, cafeaua nu este nici o cireșă adevărată (fructul anumitor specii din genul Prunus), nici o fasole adevărată (semințe de la plante din familia Fabaceae).

În aproximativ 5-10% din orice recoltă de fructe de cafea, se găsește doar un singur bob. Numit pără, este mai mic și mai rotund decât un bob de cafea normal.
Când este cultivată la tropice, cafeaua este un tufiș viguros. Sau un copac mic care crește de obicei la o înălțime de 3-3,5 m (9,8-11,5 ft). Cele mai frecvente specii de cafea cultivate cresc cel mai bine la altitudini mari, dar nu tolerează temperaturile de îngheț.

Arborele de Coffea arabica va crește fructe după trei până la cinci ani, producând în medie 50 până la 60 de ani, deși până la 100 este posibil. Florile albe sunt foarte parfumate. Fructul durează aproximativ nouă luni pentru a se coace.

Cofeina (cafea cu lavanda)

din boabele de cafea servește ca o substanță toxică care protejează semințele plantei, o formă de apărare naturală a plantelor împotriva ierbivorului. Cafea cu lavanda. Cofeina atrage simultan polenizatorii, în special albinele, prin crearea unei memorie olfactive care le semnalează albinelor să se întoarcă la florile plantei. Nu toate speciile de Coffea conțin cofeină, iar cele mai vechi specii au avut puțin sau deloc conținut de cofeină. Cofeina a evoluat independent în mai multe linii de Coffea din Africa, probabil ca răspuns la pradarea mare a dăunătorilor în mediile umede din Africa Centrală de Vest.

Cofeina a evoluat, de asemenea, independent în genurile mai îndepărtate înrudite Theobroma (cacao) și Camellia (ceai). Acest lucru sugerează că producția de cofeină este o trăsătură adaptativă în evoluția cafelei și a plantelor. Fructele și frunzele conțin și cofeină și pot fi folosite pentru a face ceai de cireșe de cafea și ceai de frunze de cafea. Fructul este, de asemenea, folosit în multe mărci de băuturi răcoritoare, precum și în ceaiuri preambalate.

Câteva insecte dăunătoare afectează producția de cafea. Inclusiv gândacul găuritor al cafelei (Hypothenemus hampei) și minătorul de frunze de cafea (Leucoptera caffeina).

Cafeaua este folosită ca plantă alimentară de către larvele unor specii de lepidoptere (fluturi și molii). Dalcera abrasa, molia napului și unii membri ai genului Endoclita, inclusiv E. damor și E. malabaricus.


produse naturale din lavanda | ulei esențial de lavanda | sapun natural handmade | apa florala de lavanda | produse cosmetice handmade | crema de corp | ulei de corp | cafea cu lavanda | lumanari parfumate cu lavanda | crema hidratanta | crema pentru fata | seturi cadou | sare de baie | saculet cu flori de lavanda | buchete de lavanda
Facebook: LavandaParfumulMov