Buchete de lavanda

buchete de lavanda

Un buchet de flori, este o colectie de flori intr-un aranjament creativ, buchete de lavanda. Buchetele de lavanda pot fi aranjate pentru decorul caselor sau cladirilor publice, sau pot fi de mana. Buchetele de mana sunt clasificate dupa mai multe forme si stiluri populare diferite, inclusiv buchete cu nas, semiluna si buchete in cascada. Buchetele de flori sunt adesea oferite pentru ocazii speciale precum zile de nastere, aniversari sau inmormantari. Ele sunt, de asemenea, utilizate pe scara larga in nunti, precum si la ceremoniile de medalii ale Jocurilor Olimpice. Buchetele aranjate in vaze sau jardiniere pentru decorarea casei pot fi aranjate fie in stil traditional, fie in stil modern. Simbolismul poate fi atasat tipurilor de flori folosite, in functie de cultura.

Aranjamentul buchete de lavanda pentru decorul casei sau al cladirii are o istorie lunga in intreaga lume. Cea mai veche dovada de aranjare formala a buchetelor in vaze provine din Egiptul antic, iar reprezentarile aranjamentelor florale dateaza din Vechiul Regat (~2500 i.Hr.). Lotusul sacru a fost adesea folosit, la fel ca ierburile, palmele, irisii, anemonele si narcisele.

Buchete de lavanda

Buchete de lavanda

In unele culturi, practicile stravechi supravietuiesc si astazi, de exemplu in ikebana, arta de a aranja buchete de lavanda care provine din Japonia. Cea mai veche carte cunoscuta despre aranjarea florilor este japoneza si dateaza din 1445. Simplitatea si forma liniara sunt trasaturile de baza ale ikebana, care a avut o mare influenta asupra aranjamentelor florale occidentale de la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Aranjarea florilor ca forma de arta a fost adusa in Japonia de calugarii budisti, care au invatat-o in China. in China antica, aranjamentul  de buchete de lavanda s-a dezvoltat intr-o forma de arta extrem de rafinata, bazata pe principiul ca viata este sacra, inclusiv viata plantelor, prin urmare florile taiate au fost folosite cu moderatie in aranjamente atent planificate. Florile erau totusi o oferta rituala traditionala in randul budistilor si raman asa.

in Europa, aranjarea de buchete de lavanda ca arta formala a fost documentata pentru prima data printre olandezi, care „in special, au pictat minunate aranjamente informale de flori in secolul al XVIII-lea, aranjamentele au fost folosite pentru a decora casele familiilor bogate si ale aristocratie.”

Buchete de lavanda

Simbolismul florilor este comun in multe culturi si poate fi complex. in China, anumite flori simbolizeaza anotimpurile: florile albe de prun reprezinta iarna, florile de piersici si de cires reprezinta primavara, lotusul reprezinta vara, iar crizantemele toamna.

Un serviciu cu buchete de lavanda, cunoscut și sub denumirea de serviciu de releu pentru flori, este o companie înființată în primul rând pentru a facilita schimbul de comenzi și îndeplinirea comenzilor între florarii locali și/sau agenții de vânzări terți de produse florale.

Simbolismul florilor (buchete de lavanda) isi are originea in Asia si Orientul Mijlociu, unde anumite flori, precum lotusul, erau considerate sacre, sau cel putin pentru a fi asociate cu teme spirituale. Acest lucru s-a reflectat adesea in lucrarile de arta, de exemplu utilizarea bambusului in arta chineza pentru a reprezenta longevitatea si eternitatea. Limbajul florilor a fost introdus in Anglia la inceputul secolului al XVIII-lea de Mary Wortley, Lady Montague, al carei sot era ambasador in Turcia. in epoca victoriana, aproape fiecare floare avea un sens specific atasat. Buchetele mici de nas sau „tussie mussie” pot include flori de musetel, pe care o femeie le-ar putea trimite unui interes romantic pentru a-i spune „rabdare”; vergea de aur reprezenta indecizia.


produse naturale din lavanda | ulei esențial de lavanda | sapun natural handmade | apa florala de lavanda | produse cosmetice handmade | crema de corp | ulei de corp | cafea cu lavanda | lumanari parfumate cu lavanda | crema hidratanta | crema pentru fata | seturi cadou | sare de baie | saculet cu flori de lavanda
Facebook: LavandaParfumulMov

Navigare rapida