Apa florala de lavanda

apa florala de lavanda

Aceasta apa florala de lavanda esentiala a fost folosita în mod traditional ca aromatizator. In multe feluri de mâncare traditionale de deserturi mediteraneene, cum ar fi în Franta pentru gibassier si pompe à l’huile sau în Spania pentru Roscón de Reyes (tortul rege) sau Samsa în Tunisia sau în cafea cu lavanda marocana, dar mai recent si-a gasit drumul în alte bucatarii. De exemplu, florala este folosita în Europa pentru a aroma lumanarile, în

apa florala de lavanda

Mexic pentru a aroma micile prajituri de nunta si Pan de muerto. Iar în Statele Unite pentru a face scones si bezele cu flori. De asemenea, folosita ca ingredient în unele cocktail-uri. În Malta si în multe tari din Africa de Nord, precum si din Orientul Mijlociu, apa florala de lavanda este utilizata pe scara larga ca medicament pentru anumitor dureri si administrata atât copiilor mici, cât si adultilor.

Apa florala de lavanda

a fost un ingredient traditional folosit adesea în gatitul din Africa de Nord, precum si în Orientul Mijlociu. În variantele arabe de baklava, ea este adesea amestecata cu siropul dulce pentru aroma. De asemenea, se adauga în apa plata din Orientul Mijlociu pentru a masca continutul ridicat de minerale si alte arome neplacute (de exemplu, cele rezultate din depozitarea într-o qulla, un tip de ulcior de lut care mentine apa rece într-un mod similar cu zeer); unii adauga parfumul, indiferent de gustul apei plate.

Cea mai comună formă în cultură este lavanda comună sau englezească Lavandula angustifolia (denumită anterior L. officinalis). Poate fi găsită o gamă largă de soiuri. Alte specii ornamentale cultivate în mod obișnuit sunt L. stoechas, L. dentata și L. multifida (lavanda egipteană).

Deoarece formele cultivate sunt plantate în grădini din întreaga lume. Ele se găsesc ocazional crescând sălbatic pe măsură ce grădina scapă, cu mult dincolo de raza lor naturală. O astfel de creștere spontană este de obicei inofensivă, dar în unele cazuri speciile de Lavandula au devenit invazive. De exemplu, în Australia, Lavandula stoechas a devenit un motiv de îngrijorare; se găsește pe scară largă pe tot continentul și a fost declarată buruiană nocivă în Victoria din 1920. Este considerată o buruiană în anumite părți ale Spaniei.

Industria florală este una dintre industriile superioare din multe țări în curs de dezvoltare și subdezvoltate. Floricultura ca industrie a început la sfârșitul secolului al XIX-lea în Regatul Unit, unde florile erau cultivate pe scară largă pe vastele proprietăți. Industria florală actuală este o industrie dinamică, globală, în creștere rapidă, care a atins rate de creștere semnificative în ultimele decenii. În anii 1950, comerțul global cu flori era de mai puțin de 3 miliarde de dolari. Până în 1994, a crescut la 100 de miliarde de dolari. În ultimii ani, industria florală a crescut cu șase procente anual, în timp ce volumul comerțului global în 2003 a fost de 101,84 miliarde USD.

Industria florală constă în esență din trei componente majore: cultivatorii, angrosistii și comercianții cu amănuntul ale căror afaceri sunt destul de amestecate. Tendințele recente sunt mai mult spre eliminarea intermediarilor, angrosistii dintre cultivatori și comercianți cu amănuntul, astfel încât florile să fie disponibile la prețuri considerabil mici.

Unele flori sunt trimise ambalate plat în cutii, ceea ce permite împachetarea unor cantități mari de flori în spații mici, cum ar fi calele de avion. Alte flori sunt împachetate în paleți, acești paleți sunt acoperiți cu un grad special de folie extensibilă numită film Air-O care permite circulația aerului în paleți.


produse naturale din lavanda | ulei esențial de lavanda | sapun natural handmade | produse cosmetice handmade | crema de corp | ulei de corp | cafea cu lavanda | lumanari parfumate cu lavanda | crema hidratanta | crema pentru fata | seturi cadou | sare de baie | saculet cu flori de lavanda | buchete de lavanda
Facebook: LavandaParfumulMov

Navigare rapida